MDM mobile

Aktivno upravljajte mobilnim uređajima.

 

Zašto Mobile Device Management?

Gotovo sve tvrtke su prihvatile mobilne uređaje kao vrijedan dodatak svome poslovanju. Velik broj mobilnih uređaja (bilo korporativnih ili privatnih) koji se koriste u poslovnom okruženju predstavljaju određenu sigurnosnu prijetnju za svaku organizaciju te su izazov za IT odjel u pogledu njihovog upravljanja. Mobile Device Management (MDM) omogućuje jednostavno centralizirano upravljane i nadzor mobilnih uređaja i računala, a da pri tom ne umanjuje korisničko iskustvo.

Meraki MDM rješenje i prednosti za tvrtke.

Implementacijom Meraki MDM rješenja za mobilne uređaje poslovne informacije koje zaposlenici tvrtke razmjenjuju ostaju u kontroliranom okruženju te su sigurne od zloupotrebe i vanjskih napada. Moguće je upravljanje korporativnim i privatnim uređajima u isto vrijeme što vlasnicima kompanija omogućava primjenu BYOD modela (korisnici koriste privatne uređaje u poslovne svrhe) koji smanjuje troškove te čini korisnike zadovoljnijim i produktivnijim.

Meraki MDM omogućava dodjele različitih prava pristupu informacija prema unaprijed definiranim ulogama te omogućava zaštitu informacija i podataka u vlasništvu tvrtke putem opcije selektivnog brisanja podataka u slučaju kada je mobilni uređaj izgubljen, ukraden ili drugačije kompromitiran.

Prednosti za IT odjel organizacije.

Meraki MDM je rješenje koje se jednostavno integrira u postojeću IT infrastrukturu. Omogućava masovnu distribuciju korporativnih sigurnosnih politika i profila (seta aplikacija i postavki) te na taj način štedi vrijeme i resurse. IT u svakom trenutku ima mogućnost pružanja udaljene podrške za uređaje kojima se upravlja.

Analitički izvještaji integrirani u Meraki MDM prikazuju stanje IT infrastrukture (podaci o modelu, vlasništvu, vrsti i verziji sistema, aplikacijama, logovima,…) u realnom vremenu te pomažu u planiranju i upravljanju istom. Definiranje i distribucija mrežnih postavki kao što su Wi-Fi konekcija, sigurnost (zaključavanje uređaja, PIN, lozinke). Konfiguracija VPN-a, korporativnog maila, kontakata, kalendara. Jednostavna distribucija izabranih i odobrenih aplikacija na mobilne uređaje.

Prednosti za korisnike.

Jednostavan pristup korporativnim podacima u sigurnom okruženju u bilo kojem trenutku. Mogućnost korištenja uređaja u privatne i poslovne svrhe uz maksimalnu sigurnost poslovnih informacija.

 

Kontaktirajte nas

Ime *

Broj telefona *

Vaš Email *

Poruka