iMac

Retina u dvije kolosalne veličine.

 

Svaki novi iMac rezultat je potrage za idealnim stolnim računalom — najbolji zaslon u kombinaciji s vrhunskim procesorima, grafikom i pohranom, a sve to u nevjerojatno tankom, besprijekorno dizajniranom kućištu. Dokaz tome je i 21,5-inčni iMac s Retina 4K zaslonom čija će te spektakularna kvaliteta slike, jednaka onoj 27-inčnog 5K modela, u potpunosti obuzeti. Sve u svemu, užitak rada na iMacu dobio je prekrasnu novu dimenziju.

Kupi

Veličanstvena vizija zaslona.

Preciznost, svjetlina, oštrina — Retina je po svim kriterijima klasa za sebe. Gustoća piksela tako je visoka da ih pojedinačno nećeš prepoznati ni iz najveće blizine. Tekst je tako oštar da mailovi i dokumenti izgledaju kao da su otisnuti na papiru. A s novom, širom paletom, Retina prikazuje još više boja. Čak 25% više. To znači da fotke i videozapisi izgledaju spektakularnije nego ikad.

Inovacije od ruba do ruba.

Uvođenje Retine u iMac obitelj predstavljalo je pravi inžinjerski pothvat. Rezultat je računalo koje je na rubovima tanko svega 5 milimetara, sa slikom koja oduzima dah. Više ništa neće stati između tebe i tvog omiljenog sadržaja. Bešavan i predivan, iMac s Retina zaslonom donosi vrhunsku tehnologiju i dizajn na tvoj radni stol.

Pohrana. Urnebesno brza, nevjerojatno pametna.

Nije sve u kapacitetu, ima nešto i u brzini. Fusion Drive nudi najbolje od oba svijeta. Riječ je o inovativnoj tehnologiji koja inteligentno kombinira brzu flash pohranu s tvrdim diskom velikog kapaciteta. Često korištene aplikacije, dokumenti i fotografije ostaju u bržoj flash pohrani, dok rijetko korištene stavke prelaze na tvrdi disk. A budući da sustav s vremenom uči kako radiš, otvaranje aplikacija i datoteka postaje sve brže i brže. Fusion Drive može biti velik i do 3 TB-a.1 No za one koji žele najbolje i najbrže, postoji i 100% flash opcija koja je i do 2,5 puta brža od prijašnje.

Stvoren za brzinu. I sve ostalo.

Brži i moćniji no ikad dosad, 27-inčni iMac opremljen je procesorom Intel Core šeste generacije i najnovijom AMD grafikom visokih performansi. 21,5-inčni iMac dolazi s procesorom Intel Core pete generacije i poboljšanim Intel Iris Pro Graphics. Ukratko, i jedan i drugi garantiraju nevjerojatne brzine i fantastične vizualne efekte.

Redizajnirana. Punjiva. Nevjerojatna.

Novi Magic Keyboard, Magic Mouse 2 i Magic Trackpad 2 stvoreni su za besprijekornu suradnju. Od ugrađene punjive baterije do novog, nižeg profila, sve je podređeno funkcionalnosti i udobnosti. U kombinaciji s iMacom čine čuda.

Brže veze za bolje performanse.

 iMac je nevjerojatno tanak. Ali i prepun napredne tehnologije. Dva Thunderbolt 2 priključka standardni su dio svih modela iMaca i omogućuju munjevit prijenos podataka za vanjske diskove i kamere. Četiri USB 3 priključka pružaju obilje mogućnosti za povezivanje perifernih uređaja, uključujući pisač, videouređaje i još mnogo toga. A ultrabrzi Wi‑Fi s trostrukim protokom podataka i Bluetooth 4.0 u trenu će te povezati s omiljenim sadržajem.

Najnapredniji računalni operativni sustav na svijetu.

OS X je duša svakog Maca. Stvoren ne samo da bude intuitivan i jednostavan za upotrebu, već i da u potpunosti iskoristi Retina zaslon, tako da sve vidiš u zapanjujućoj oštrini. Njegovu čudesnu kolekciju aplikacija s guštom ćeš koristiti svakoga dana. A tvoj Mac i tvoji iOS uređaji moći će surađivati kao nikada do sada.

Najbolje ugrađene aplikacije. Likom i djelom.

Svaki novi iMac standardno je opremljen aplikacijama Foto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers i Keynote. Pa možeš osloboditi svoju kreativnost čim ga izvadiš iz kutije. Uz to dobivaš i sjajne aplikacije za mailove, surfanje, slanje SMS-ova, FaceTime pozive, pa čak i aplikaciju za pronalaženje novih aplikacija.

iMac

iMac, 27-inčni s Retina 5K zaslonom

 • 27-inčni (dijagonalno) zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem i Retina 5K zaslonom
 • 4-jezgreni procesor Intel Core i5 radnog takta 3,2 GHz ili 3,3 GHz ili 4-jezgreni procesor Intel Core i7 radnog takta 4,0 GHz
  (Turbo Boost do 4,2 GHz)
 • Tvrdi disk od 1 TB (7200 okr/min); Fusion Drive od 1 TB, 2 TB ili 3 TB; ili flash pohrana od 1 TB (SSD)
 • Tipkovnica Magic i Magic Mouse 2 ili Magic Trackpad 2

 

iMac, 21,5-inčni s Retina 4K zaslonom

 • 21,5-inčni (dijagonalno) zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem i Retina 4K zaslonom
 • 4-jezgreni procesor Intel Core i5 radnog takta 3,1 GHz ili 4-jezgreni procesor Intel Core i7 radnog takta 3,3 GHz
  (Turbo Boost do 3,8 GHz)
 • Tvrdi disk od 1 TB (5400 okr/min); Fusion Drive od 1 TB ili 2 TB; ili flash pohrana do 512 GB (SSD)
 • Tipkovnica Magic i Magic Mouse 2 ili Magic Trackpad

 

iMac, 21,5-inčni

 • 21,5-inčni (dijagonalno) zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem
 • 2-jezgreni procesor Intel Core i5 radnog takta 1,6 GHz ili 4-jezgreni procesor Intel Core i5 radnog takta 2,8 GHz
  (Turbo Boost do 3,3 GHz )
 • Tvrdi disk od 1 TB (5400 okr/min); Fusion Drive od 1 TB ili 2 TB; ili flash pohrana od 256 GB (SSD)2
 • Tipkovnica Magic i Magic Mouse 2 ili Magic Trackpad 2