iPhone SE

Najmoćniji 4-inčni telefon u povijesti.

Predstavljamo ti iPhone SE, najmoćniji 4-inčni telefon na svijetu. Da bismo ga stvorili, krenuli smo od omiljenog, iznimno uspješnog prethodnika i u potpunosti ga iznova osmislili, izvana i iznutra. A9 isti je napredni čip koji je korišten u iPhoneu 6s. 12-megapikselna kamera snima nevjerojatne fotografije i videozapise rezolucije 4K. A značajka Live Photos oživljava tvoje fotke. Ukratko, riječ je o malom, ali itekako velikom iPhoneu.

Kupi

Predmet želje. Sada još poželjniji.

Klasičan dizajn doveden do savršenstva, to je iPhone SE. Izrađen je od fino pjeskarenog aluminija koji pod prstima podsjeća na saten, iznimno je lagan i kompaktan te savršeno leži u ruci. Na njegovom prekrasnom 4-inčnom1Retina zaslonu svaki sadržaj je oštar i živopisan. A ukošeni, matirani rubovi te logotip od nehrđajućeg čelika boje kućišta zaokružuju ga u jednu prekrasnu cjelinu.

Najmoćniji 4-inčni telefon u povijesti.

U srcu iPhonea SE nalazi se čip koji pogoni i iPhone 6s — čip A9. Sa 64-bitnom arhitekturom u klasi stolnog računala, čip A9 odgovoran je za spektakularnu brzinu i odziv. A u kombinaciji s grafikom dostojnom igraće konzole sve tvoje omiljene aplikacije i igre rade i izgledaju brutalno. Sve u svemu, moćan čip za maksimalne performanse.

Koprocesor M9 integralni je dio čipa A9 povezan s brzinomjerom, kompasom i žiroskopom što mu omogućuje detaljno praćenje čitavog niza tjelesnih aktivnosti poput brojanja prijeđenih koraka ili mjerenja udaljenosti.

Jedina kamera koju ćeš ikad trebati.

Uz iSight kameru od 12 megapiksela tvoje će fotke biti oštre i prepune detalja kao da su snimljene iPhoneom 6s. A možeš snimati i 4K videozapise do 4 puta veće rezolucije od 1080p HD videozapisa pa ih montirati izravno na telefonu.

Live Photos, pokretom i zvukom, udahnut će život tvojim fotkama. Dovoljno je da dodirneš i zadržiš prst na svojoj 12-megapikselnoj fotografiji i trenutak neposredno prije ili nakon snimanja će ti se zavrtjeti pred očima pretvarajući tvoju fotografiju u živu uspomenu.

Retina zaslon nije samo mjesto za prikaz sadržaja već i bljeskalica za tvoju FaceTime HD kameru. Pokretan prilagođenim čipom za zaslon zahvaljujući kojem zaslon bliješti tri puta jače no obično, Retina Flash pomaže u osvjetljavanju tvojih selfieja pri slabom osvjetljenju i noću. A True Tone Flash brzo se prilagođava ambijentalnom osvjetljenju omogućujući vjernije boje te prirodnu boju tena.

iCloud fotogalerija čuva sve tvoje fotografije i videozapise te ih ažurira na svim tvojim uređajima. Sve promjene automatski se ažuriraju posvuda, pa fotografiju iz prošlog tjedna ili prošle godine možeš pregledati gdje god se zatekneš.

Veća sigurnost. Nadohvat prsta.

Touch ID čini otključavanje iPhonea SE jednostavnim i sigurnim. Naposlijetku, otisak prsta savršena je zaporka. Ne postoje dva jednaka i uvijek je s tobom.

Iznimno brzo bežično i Wi‑Fi povezivanje.

Pregledavaj web, preuzimaj aplikacije i igre i streamaj videozapise putem 802.11ac Wi‑Fi-ja i ultrabrze bežične veze.2A uz Bluetooth tehnologiju možeš biti povezan s Apple Watchem, vanjskim zvučnicima i drugim uređajima.

Hardver i softver stvoreni jedno za drugo.

Zahvaljujući jednostavnom sučelju, zapanjujućim značajkama i izrazitoj sigurnosti, iOS 9 najnapredniji je mobilni operativni sustav i temelj iPhonea SE. Dizajniran je da prekrasno izgleda, ali i da još bolje radi pa oduševljava i pri obavljanju najjednostavnijih zadataka.

Aplikacije za produktivniji dan.

Tvoj iPhone dolazi sa zbirkom najvažnijih aplikacija. Poruke ti omogućuju slanje tekstualnih poruka s fotografijama, videozapisima i još mnogo toga. Glazba ti omogućuje jednostavan pristup osobnoj glazbenoj zbirci, sve na jednom mjestu. Uz FaceTime možeš upućivati videopozive sa svojeg iPhonea na drugi iPhone, iPad ili Mac. A Karte ti pomoću detaljne glasovne navigacije i korisnog prikaza Transit omogućuju kretanje u pravom smjeru.

Aplikacija za sve aplikacije.

S preko milijun i pol aplikacija u App Storeu svoj iPhone možeš učiniti još više svojim.3 Bilo da pregledavaš po kategorijama ili tražiš nešto određeno, lako ćeš, s tek nekoliko dodira, otkriti i preuzeti nove aplikacije.

 

iPhone SE

Retina zaslon

4-inčni (dijagonalno) široki Multi-Touch zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem

Rezolucija od 1136 x 640 piksela pri 326 ppi

Omjer kontrasta 800:1 (uobičajeni)

Maksimalna svjetlina 500 cd/m2 (uobičajeno)

Puni sRGB standard

Oleofobna obloga otporna na otiske prstiju

Podrška za prikaz više jezika i vrsta znakova istodobno

 

Čip

A9 sa 64-bitnom arhitekturom

Ugrađeni koprocesor M9 za obradu pokreta

12-megapikselna iSight kamera s pikselima veličine 1,22 µ

Live Photos

Autofokus s Focus Pixels tehnologijom

True Tone Flash

Panorama (do 63 megapiksela)

Automatski HDR za fotografije

Upravljanje ekspozicijom

Uzastopno snimanje

Snimanje pomoću tajmera

Promjer objektiva ƒ/2,2

Leća od pet elemenata

Hibridni IC filter

Senzor za pozadinsko osvjetljenje (BSI)

Poklopac leće od kristala safira

Automatska stabilizacija slike

Poboljšano lokalno mapiranje tona

Poboljšano reduciranje šuma

Prepoznavanje lica

Geografsko označavanje fotografija

Videosnimanje u rezoluciji od 4K (3840 x 2160) pri 30 sličica u sekundi

Videosnimanje u HD rezoluciji od 1080p pri 30 ili 60 sličica u sekundi

Videosnimanje u HD rezoluciji od 720p pri 30 sličica u sekundi

True Tone Flash

Podrška za usporene videozapise rezolucije 1080p pri 120 sličica u sekundi i 720p pri 240 sličica u sekundi

Ubrzani videozapisi sa stabilizacijom

Kinematografska stabilizacija videozapisa (1080p i 720p)

Videozapisi s kontinuiranim autofokusom

Poboljšano reduciranje šuma

Snimaj fotografije od 8 MP dok snimaš 4K videozapis

Zoom tijekom reprodukcije

3 x zoom

Prepoznavanje lica

Geografsko označavanje videozapisa

1,2-megapikselne fotografije

Videosnimanje u HD rezoluciji od 720p

Retina Flash

Promjer objektiva ƒ/2,4

Automatski HDR za fotografije

Senzor za pozadinsko osvjetljenje (BSI)

Upravljanje ekspozicijom

Poboljšano lokalno mapiranje tona

Prepoznavanje lica

Snimanje pomoću tajmera

Uzastopno snimanje

Senzor otiska prsta ugrađen u tipku Home

Mrežno potpomognuti GPS i GLONASS

Digitalni kompas

Wi‑Fi

 

Mobilna mreža

iBeacon mikrolokacija

AirPlay zrcaljenje, fotografije, audio i videoizlaz za Apple TV (druge generacije ili noviji)

Podrška za zrcaljenje videozapisa i video izlaz: do 1080p putem digitalnog Lightning AV adaptera i adaptera za spajanje Lightning priključka na VGA priključak (adapteri se prodaju odvojeno)

 

Podržani formati videozapisa:

H.264 videozapis do 4K, 30 sličica u sekundi, visokoprofilna razina 4,2 s AAC-LC audiozapisima do 160 Kb/s, 48 kHz, stereo audiozapis u .m4v, .mp4 i .mov formatu; MPEG-4 videozapis do 2,5 Mb/s, 640 x 480 piksela, 30 sličica u sekundi, jednostavan profil s AAC-LC audiozapisima do 160 Kb/s po kanalu, 48 kHz, stereo audiozapis u .m4v, .mp4 i .mov formatu; Motion JPEG (M-JPEG) do 35 Mb/s, 1280 x 720 piksela, 30 sličica u sekundi, audiozapis u ulaw formatu, PCM stereo audiozapis u .avi formatu

 

Vrijeme razgovora:

do 14 sati na 3G mreži

 

Vrijeme pregledavanja interneta:

do 12 sati na 3G mreži,

do 13 sati na LTE mreži,

do 14 sati na Wi‑Fi mreži

 

Reprodukcija videozapisa:

do 13 sati

 

Reprodukcija zvuka:

do 50 sati

 

Vrijeme mirovanja:

do 10 dana

Ugrađena punjiva litij‑ionska baterija

Punjenje spajanjem USB priključka u računalo ili adaptera za napajanje

 

iOS 9

Najnapredniji operativni sustav za mobilne uređaje na svijetu doživio je bitna poboljšanja ugrađenih aplikacija, pretraživanja i još mnogo toga.