MacBook

Super. Lagan.

Novi MacBook vrhunac je naizgled nemoguće misije: sve ono najbolje od Maca odlučili smo smjestiti u nikad lakše i kompaktnije prijenosno računalo. Za to je bilo potrebno svaki element osmisliti od nule, učiniti ga tanjim i lakšim, ali istovremeno i boljim. Na kraju smo dobili puno više od novog prijenosnika, dobili smo budućnost prijenosnih računala. Sada, sa šestom generacijom Intelovih procesora, poboljšanim grafičkim performansama, bržom flash pohranom i baterijom koja traje do 10 sati*, MacBook je još sposobniji.

Kupi

Retina. Zaslon na rubu mogućeg.

Čim otvoriš MacBook i ugledaš njegov prekrasni 12‑inčni Retina zaslon sa staklom od ruba do ruba, sve ti postane jasno. Fotke živih i bogatih detalja kao da iskaču sa zaslona. Više od 3 milijuna piksela čini svako slovo na zaslonu savršeno čitkim. I što je najbolje, cijeli taj vizualni spektakl odvija se na najtanjoj i energetski najučinkovitijoj Retini koju smo ikada proizveli.

Nikad više tipkovnice
u nikad manje prostora.

MacBook dolazi s dosad neviđenim trackpadom. Novi Force Touch trackpad svakim je milimetrom svoje površine predan preciznom klikanju. Ispod površine, senzori detektiraju snagu pritiska. Dužim pritiskom na trackpad aktiviraš Force klik kojim otvaraš nove funkcionalnosti, poput brzog pronalaženja definicije riječi ili pregleda dokumenta. Druga novost je haptička tehnologija — suptilna vibracija trackpada zahvaljujući kojoj sve ono što se događa na zaslonu možeš i osjetiti pod prstima. Te napredne mogućnosti savršeno dopunjavaju intuitivne Multi-Touch pokrete koje Mac korisnici obožavaju. Ukratko, preko Force Toucha ćete se ti i tvoj Mac još bolje razumjeti. Bez puno riječi.

Force Touch. Trackpad je osjetno napredovao.

Svaka komponenta novog Mac Pro računala optimizirana je kako bi imala što bolje performanse. To uključuje četverokanalni DDR3 memorijski kontroler koji radi na 1866 MHz. On podržava do 64 GB memorije i nudi memorijsku propusnost do 60 GB/s, što znači da ćeš i računalno najzahtjevnije zadatke obavljati glatko i u trenu. A budući da se radi o ECC memoriji, pogreške prijelazne memorije neće ometati pokrenuto renderiranje, eksport videozapisa ili simulaciju.

Stvoren za život bez žica.

MacBook je potpuno je opremljen bežični svijet. Zahvaljujući Appleovom softveru koji maksimalno koristi najnovije Wi‑Fi i Bluetooth tehnologije gotovo sve ono što radiš na računalu sada možeš obaviti bez žice. Spajanje na internet, prijenos podataka, organiziranje fotografija, slušanje glazbe — da bi bio povezan, više ne moraš biti vezan.

USB-C.

Jedinstveno svestran.

Kad već imamo priključak za punjenje MacBooka, potrudili smo se da taj priključak bude najnapredniji i najsvestraniji na tržištu. USB-C je jedan ulaz na koji možeš spojiti sve. Malen je, reverzibilan i tri puta manji od standardnog USB-a 3, a omogućuje ti punjenje, brzi USB 3 prijenos podataka i videoizlaz pa se možeš bez problema spojiti na sve svoje omiljene uređaje.

Spoji sve što trebaš.

Puno smo razmišljali o tome kako se MacBook povezuje s perifernim uređajima i napajanjem. Odabrali smo USB-C jer je kompaktnog dizajna i svestran. Na jedan jedini priključak možeš priključiti punjač, HDMI, DisplayPort i VGA zaslone, USB uređaje kao što su vanjski diskovi, iPhone i iPad. Sve to pokazuje da je ponekad manje u stvari više.

Skandalozno tih.

Svaki djelić novog MacBooka stvoren je za tih rad i efikasnost. Dolazi s procesorima Intel Core M šeste generacije koji troši samo pet vata, a još učinkovitijim ga čini suradnja sa sustavom OS X. Štoviše, procesor i OS X troše toliko malo energije da im ni ventilator više nije potreban. To znači da tvoj MacBook radi tiho kao bubica. Uz to, matična ploča s procesorom potpuno je redizajnirana kako bi svu snagu koja se očekuje od Maca smjestila u što manje prostora.

Osjetno brži.

MacBook je opremljen Intel Core m3, m5, i m7 procesorima šeste generacije čije brzine dosežu do 1,3 GHz i omogućuju do 25% bržu grafiku. Uključena je i brža memorija radnog takta 1866 MHz. Tako je tvoj MacBook brži i responzivniji.

Baterija za cijeli dan
sada radi i prekovremeno.

Tanka silueta novog MacBooka jednostavno je bila previše, odnosno premalo, za tradicionalne pravokutne baterije. Stoga smo razvili vlastitu, jedinstvenu tehnologiju baterija, posebno osmišljenu da iskoristi svaki milimetar dostupnog prostora. Rezultat je slojevita baterija, profila savršeno prilagođenog nevjerojatno tankom MacBooku. Neviđena baterija za neviđeno računalo. A zahvaljujući učinkovitijim procesorima i poboljšanim kemijskim procesima baterija radi i do sat vremena dulje.

OS X

OS X je operativni sustav koji ti omogućuje sve ono što radiš na svom Macu. OS X El Capitan besprijekorno surađuje s tvojim aplikacijama i iOS uređajima. I on još k tome besprijekorno surađuje s tvojim aplikacijama i iOS uređajima.

Ugrađene aplikacije

Svaki Mac dolazi opremljen moćnim aplikacijama za produktivnost i kreativnost. Tu su, naravno, i sjajne aplikacije za surfanje, slanje e-pošte i poruka, organiziranje kalendara i sve druge svakodnevne zanimacije. Ima čak i aplikaciju za traženje novih aplikacija. Tvoj Mac nije samo moćan, on je i moćno opremljen.

MacBook

  • 12-inčni (dijagonalno) Retina zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem
  • 2-jezgreni procesor Intel Core m3 radnog takta 1,1 GHz, 2-jezgreni procesor Intel Core m5 radnog takta 1,2 GHz ili 2-jezgreni procesor Intel Core m7 radnog takta 1,3 GHz
    Turbo Boost do 3,1 GHz
  • Do 10 sati rada baterije
  • Do 512 GB flash pohrane
  • 921 g
  • Dostupan u ružičasto zlatnoj, svemirsko sivoj i srebrnoj boji.