MacBook Pro

Dodir genijanosti.

Brži je i snažniji nego prije, a ipak tanji i lakši. Odlikuje se svjetlinom i bojama dosad neviđenim na zaslonu Mac prijenosnika. S njim dolazi i Touch Bar — staklena Multi-Touch traka koja omogućuje nikad brži pristup bilo kojem alatu koji poželiš. Inovativan i kreativan, novi MacBook Pro stvoren je za sve koji vole stvarati.

Kupi

Touch Bar i Touch ID

Revolucionarno nov način rada na Macu.

Touch Bar je radikalno ubrzao rad na Macu tako što je najkorisnije alate učinio sastavnim dijelom tipkovnice i automatski ih mijenja ovisno o tome što radiš.2 Svi alati na njemu već su ti dobro poznati pa ćeš ga odmah znati koristiti. Jednim dodirom biraš prečace, emotikone, ‘premotavaš’ video u full screenu, pregledavaš i obrađuješ fotografije itd. Osim toga, s njim je svoju premijeru na Macu doživio i Touch ID koji većinu lozinki pretvara u tvoj otisak prsta.

Performanse

Profesionalac za sve profesije.

Novi MacBook Pro podiže ljestvicu praktičnosti i snage jednog prijenosnog računala. Zahvaljujući najnaprednijoj grafici, moćnim performansama i vrhunskoj pohrani, sve svoje ideje ostvarit ćeš brže nego ikad prije.

Retina zaslon

Svjetlina i boje dosad neviđene na Macu.

Novi MacBook Pro ima najbolji zaslon koji smo ikad napravili za prijenosno računalo. Svjetlije LED pozadinsko osvjetljenje i pojačani kontrast zaslužni su za tamnije crne i svjetlije bijele tonove. Veći otvor blende piksela i promjenjiva brzina osvježavanja čine ga energetski učinkovitijim od prijašnjih generacija. To je ujedno i prvo prijenosno Mac računalo koje podržava široki spektar boja što znači živopisnije zelene i crvene nijanse. Rezultat je slika vjernija stvarnosti te realistični, živopisni detalji iznimno važni za grafički dizajn, gradiranje boja i obradu slike.

Zvuk

Zvučnici koji govore sami za sebe. Na sav glas.

Zvučnike smo redizajnirali tako da se daleko čuju: dinamički raspon veći je dva puta, imaju 58% veću glasnoći te dva i pol puta glasnije basove. Uz to su i izravno priključeni na sistemsko napajanje pa imaju do tri puta veću peak snagu. S njima MacBook Pro postaje savršeni izbor za miksanje pjesama u hodu, montiranje videa na terenu te uživanje u filmovima na putovanju.

Tipkovnica i trackpad

Veći trackpad i tipkovnica koja te još bolje sluša.

Novi MacBook Pro pravi je užitak za prste. Tipkovnica je redizajnirana i sada ima leptirni mehanizam druge generacije zahvaljujući kojem svaka tipka bolje reagira i ugodnija je za rad. I Force Touch trackpad se promijenio, narastao je i oslobodio dodatan prostor za geste i klikove.

Thunderbolt 3

Najsnažniji i najsvestraniji priključak dosad.

Thunderbolt 3 kombinira iznimno veliku propusnost sa svestranošću standardnog USB-C priključka. Rezultat je vrhunski univerzalni priključak koji integrira prijenos podataka, punjenje, video izlaz te propusnost od 40 Gb/s, dvostruko veću od propusnosti Thunderbolt 2 priključka. A za maksimalnu praktičnost, obje veličine MacBooka Pro dolaze s po dva takva priključka sa svake strane, a pomoću kabela ili adaptera bez problema možeš spojiti bilo koji uređaj. Thunderbolt 3 jednak je sa svih strana, pa će se savršeno prikopčati kako god ga okreneš.

macOS
Ono što Mac čini jedinstvenim.

macOS je pokretačka snaga svakog Maca. Osmišljen da izvuče maksimum iz hardvera tvog Maca, macOS je istovremeno i lijep i jednostavan za korištenje. Njegovu sjajnu kolekciju aplikacija s guštom ćeš koristiti svakoga dana, a tu je iCloud te ostale inovativne značajke uz koje će tvoj Mac, iOS uređaji i Apple Watch savršeno surađivati.

MacBook Pro 13“ s Touch Bar-om

Touch Bar

Touch ID

Blistavi Retina zaslon

2-jezgreni Intel Core i5

Intel Iris Graphics 550

Ultrabrzi SSD

Četiri Thunderbolt 3 priključka

Do 10 sati rada baterije

802.11ac Wi-Fi

Force Touch trackpad

Dostupan u svemirski sivoj i srebrnoj boji

MacBook Pro 15“ s Touch Bar-om

Touch Bar

Touch ID

Blistavi Retina zaslon

4-jezgreni Intel Core i7

Radeon Pro 450 ili 455

Ultrabrzi SSD

Četiri Thunderbolt 3 priključka

Do 10 sati rada baterije

802.11ac Wi-Fi

Force Touch trackpad

Dostupan u svemirski sivoj i srebrnoj boji